miskolckilian
Menü
 
Hasznos
 
Sport
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kapcsolat

kilianportal@gmail.com

 
Fórum-Vendégkönyv
[320-301] [300-281] [280-261] [260-241] [240-221] [220-201] [200-181] [180-161] [160-141] [140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

ma 13:09 Idézet
kiliáni lakós

Szeretném kérdezni a képviselőket, az idén a kiliánban már nem lesz krumpli vásár? Lemaradtam a korábbiról.


2014.09.23. 07:50 Idézet
Szupkai Zita

No, kedves !!!!!

A ? hozzászólásához csak annyit, ami a "tisztességben megőszült kiliáni 70-eseket" illet, hogy meg van a véleményem a "katona bérházak időseiről. És ezt név névvel vállalom, mert megengedhetem magamnak, hogy véleményt mondjak róluk. Én itt születtem, itt nőttem fel, és most is itt élek, egy percre nem költöztem el a Kiliánból. A szüleim az elsők között vettek itt lakást, az elsők között felépült házakban, 1960-ban már itt laktak, mikor a lakótelep fele még épült. Tehát ÉN ismerem! a Kiliánt.

Nagyon helyesen ez a lakótelep úgy épült - talán ez az egy, amit valóban jól megtervezett a tervező, mert a járdanélküliséget a mai napig nem tudom megbocsátani neki -, hogy minden házhoz tartozott egy játszótér. Nyilván azért, mert sok 30-as költözött akkor ide, akiknek vagy volt már gyermekük, vagy itt születtek később - jellemzően 1-2 gyerekesek -, tehát rengeteg gyerek volt akkor a Kiliánban. Nem véletlen, hogy a bölcsi, az ovi, a 34-es full csoportokkal, osztályokkal működött. Szóval, az a rengeteg gyerek mind a sok játszótéren játszott, az akkori szülők, akik ma 70-esek pedig örülhettek, hogy csak kinéznek a lakás ablakán, és látják a gyereket. És nem kellett pl. a Benedekről a Kempelenre menni az EU-s játszótérre, mert ma már csak az használható. tehát az akkori gyerekek játszhattak, zsinatolhattak a házak előtt, ez akkor természetes volt a mai 70-eseknek. Erre, most mikor már az unokáik, dédunokáik játszanának ugyanazon a játszótéren, ahol mi, 40-esek játszhattunk, a szegény 70-est már zavarja a gyerekzsivaly, tehát elteteti, áthelyezteti a legelső jött-ment képviselővel, aki kapható rá, mert fogalma sincs semmi helyi értékről, hisz nem idevalósi. Szóval átteszik a játszóteret a 70-es, gyerekzsivalytól pihenni nem tudó, idős kérésére egy olyan helyre, ami nem játszótérnek való. Nagy fák alá, sárba, mert nincs aládolgozva a játékoknak, még kavics sincs, mint a régi játszótereken. Ha esik, bokáig ér a sár, én nem is tudom, hogy ilyen talajban hogy rögzítették a játékokat. Ki ellenőrizte ezt le? Annak idején, mikor Bartha Gyuri megépíttette az EU-s játszóteret, azt mondta, hogy ma már akárhogy nem lehet játszóteret építeni, komoly kritériumoknak kell megfelelni. Akkor Seresnének hogy lehetett vajon?

Ez csak egy dolog, ami bizonyítja, hogy kicsit furcsán gondolkoznak a mai öregek. És ezt mondom úgy, hogy a mi családunk 2 és fél generációja nőtt itt fel, a nővérem és én, a három gyerekem, és néhány évig az unokám is. Tehát nekem bőven vannak emlékeim a múltból. És szerintem szégyen, hogy némely mai öreget zavarja a gyerekzsivaly. Az én szüleim, akik már nemsokár a 80 évesek lesznek, érdekes módon nem panaszkodnak a mai napig sem, sőt örülnek, ha gyerek van a közelükben.

Ez az én véleményem, lehet velem vitázni.


2014.09.22. 23:16 Idézet
!!!!!!!!!!!

Jó lenne,ha azok a negyvenesek akiknek a szülei teremtették meg a lehetőséget arra,hogy tanulhassanak-többek legyenek,mint a szüleik voltak nem abból általánosítanának,hogy egyesek berúgtak-gondolom az ingyen ital megtette a hatását.A mostani hetveneseknek .sokszor nagyon nagy erőfeszítésbe kerűlt a taníttatás.Nekik nem volt bezártsági depressziójuk,hogy otthon kellett maradni gyereket nevelni,mert csak 3 hónap szülési szabadság volt  Nézzenek már iskola kezdés előtt esetleg a nagylombú fák alá:a negyvenesek gyerekei iskolaindítóként mit is isznak?  iskolába menet még elszívják a jól megérdemelt cigarettájukat.  Nem beszélve egyesek trágár szövegeiről.Na a negyvenesek csak próbáljanak söprögetni a saját portájukon.A tisztességben megöregedett embereket ne küldjék a pokolba,mert addig jó  míg a szüleik élnek..nem biztos,hogy az az időszak -amikor ők már nincsenek- hozná el a rendet és békét.


2014.09.22. 20:04 Idézet
songoku

Kedves " ? "

Ettől jobban összefoglalni a lényeget nem lehetett volna. Azt hittem, csak nekem vannak ilyen gondolataim, de örömmel látom, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.

Egy negyvenes.


2014.09.22. 13:07 Idézet
?

Seresné remélem tegnap részegre itta magát a sok alkesz kiliáni öreggel. Jó kampány fogás volt. Én szégyelltem magam a fiatalabb lakosok helyében. Ez valóban nosztalgia est volt. Mintha az öregek otthona települt volna ki az Otthon elé. Ez még hagyján, de mitől nosztalgia, ha kissé ittas állapotban nótáznak? Ez a Kilián?! Szégyen! Szégyellem, hogy itt születtem, itt nőttem fel, de leginkább, hogy itt élek. Ahelyett, hogy az egyébként is ott lébecoló alkoholostákat takarítanák el az Otthon elől, hogy esetleg fellépnének velük szemben, hogy ott vedelnek, hogy koszt csinálnak, büdösek. Nem, hát még az öregeknek is ezt a lehetőséget kínálja fel a fidesz. Az öregek meg beszopták! Bartha Gyuri, véged, nem tudod felvenni a versenyt az agymosott rezsicsökkentőkkel, Jakab Peti, jobbikosoknak esélyük sem lesz ezekkel a begyepesedettekkel szemben. Ha majd ez a korosztály már nem létezik, akkor lenne majd rend és béke, csak addigra már a magyarok, a mostani 20-30-40esek - akinek esze van - kivándorol külföldre. Maradnak majd a retkek, akik hát ugye nyilván nem a jobbikra szavaznak... A szocik meg talán el is tűnnek... És marad a fidesz, halleluja, de remélem, a retkek fognak vacsorázni belőlük!


2014.09.14. 10:55 Idézet

Kedves kiliánika, Érdeklődők!

A rossz idő miatt a szeptember 14-re tervezett csere-bere börzét október 5-én tartjuk meg, remélhetőleg napsütéses időben.

TIsztelettel,
Jakab Péter szervező


2014.09.10. 20:58 Idézet

Tájékoztatásul:

CSERE-BERE BÖRZE

Használt gyerekruhák, játékok és minden, mi jó állapotban van, de otthon már nincs rá szükség!

Itt lehetőség van olcsón adni-venni, cserélni!

A börze szervezésével szeretnénk segíteni a kisgyermekes családokat.

 

Helye: Kilián-déli nagyparkoló

Ideje: szeptember 14. (vasárnap) 9:00 – 14:00

 

A gyerekek kérték, így lesz: vattacukor, lángos, állatsimogató, kézműves foglalkozás, arcfestés,

a „Miskolci Állategészségügyi Telep kutyáinak Támogató Köre” szervezésében, akiket kutyatartáshoz szükséges eszközök vásárlásával támogathatnak az állatbarátok.

Minden kedves érdeklődőt várunk szeretettel!

Szervező: Jakab Péter és Vass Tamás József
                 (Jobbik kiliáni képviselőjelöltjei)


2014.09.03. 20:54 Idézet
!!!!!!!!!!!

honnan jönne rendőr?ujabb bizonyíték,hogy a Kilián nem Miskolc része.Gyermekeink védelmére nincs pénz -de hiúság miatt pénzcserére van-sőt felcsúti stadionra is .A magyar dolgozó nép pénzéből.


2014.09.03. 08:40 Idézet
?

Csak nekemt űnt fel, hogy szeptember van, iskolakezdés és se rendős, se városőr vagy mi, se polgárőr nincs a Könyvesnél?


2014.08.29. 10:42 Idézet

Mért kell a bemásolást megnehezíteni? Nem kívánok újra beírni! Ti maradtok tájékozatlanok! Szemtornáztató baromság direkt udvarias!


2014.08.27. 21:31 Idézet
!!!!!!!!!!!

Tisztelt Kiliáni lakos!Így hogy katolikus egyházi rendezvény volt pláne sajnálom,hogy nem lehettem ott.Egyáltalán nem írtam bele,hogy valamely párt rendezvénye volt-nem istud tam róla!Olvassa el még egyszer a megjegyzést!   hol van benne pártról szóló egy szó is!ne vigyen már mindenbe politikát!


2014.08.27. 06:32 Idézet

Tisztelet sok felkiáltójel!

A Katolikus egyház által szervezett eseményt nem kellene úgy beállítani mint fidesz rendezvényt,ahogy ezt a nosztalgia estnek nevezett valamivel tették.


2014.08.20. 23:23 Idézet
!!!!!!!!!!!

Tisztelt Zábrátzky úr! Azt hiszem nem Önnek lett volna kötelessége tájékoztatni a Kiliániakat,hogy nosztalgia est megrendezésére kerűl sor-aki akar,ott lehet.


2014.08.19. 18:30 Idézet

Nagyon szívesen kiraktam volna az oldalra, de semmiféle anyagot nem küldtek nekem mint másról sem  !!!!!!!!

Zábrátzky László ( az oldal szerkesztője )


2014.08.17. 22:19 Idézet
!!!!!!!!!!!

Nosztalgia est volt az Otthon téren?honnan kellett volna tudnunk róla?


2014.08.07. 22:13 Idézet
Gizike

Ma a szívemnek igazán kedves szövegű lap volt levelesembe bedobva:  ADJÁTOK VISSZA A NEVEINKET !---igen 1991-ben -nagyon-nagyon régen elvették a városrészünket megillető nevet--aztán aláírásokat gyüjtöttünk és harcoltunk érte,hogy vissza is adják.Sajnos nem tettem el azt az Északban megjelent cikket-melyben közölték az akkori okos hatalmasságok-hogy vissza kaptuk a számomra oly kedves  KILIÁN nevet.aztán valamikor ujra jött az új név a térképen:Kenderföld---ki emlékszik a kb 60 éve volt-vagy talán még több is kenderföldre.Az előhegy minek az előhegye?lapos sík terület.Állítom lakóhelyem és környéke a legszebb Miskolcon-annak ellenére ,hogy mostoha gyerekek  vagyunk.Igaz a választások közeledtével egy kis változás történik:a parkot feltúrták és úgy felejtették--kitermelték az ott lerakott járólapokat.Igaz az 1/a-s busz végállomásához  vezető ferde utat teljesen benőtte a dudva-csendbe írom le nehogy azt is felszedjék.Talán karácsonyi ajándékként vissza kapjuk az elvett zebránkat.A napokban tudtam meg azért az öregek otthona felé megy a zebra mert az a pár öreg aki kijár ne sokat kerűljön a megállóhoz. Őket is meg kell becsűlni-igaz én is december 4-én lesz 50 éve hogy a Kiliánba költöztem és itt is élek.Annak ellenére,hogy bevásárolni a város másik végébe kell mennem-mert nekünk nem jár egy hiper-szuper bolt.Csak az Avason lakó fészekrakóknak.Igaz velük van tele a város-nekik minden jár ingyen-mert ők a kissebbség.és más kissebbségnek csak a munka jár?-----------------------köszönöm Varga Andreának és Barta Györgynek-hogy elindította a harcot otthonunk nevének visszaadásáért.kívánom nekik  vigyék sikerre elindított harcukat.Igaz én sohasem voltam diósgyőri én mindig KILIÁNI-nak vallottam és vallom magamat.


2014.07.19. 21:29 Idézet
Gizike

most már tudom,hogy Pintér ur miért helikopterről tekintette meg a lyukói terűletet---időskori sajátosság--félt a saját maga által megteremtett közbiztonságtól.meddig kell még szenvednünk az ilyen "okos"emberektől?--------igaz ezt az oldalt már csak én olvasom-de valószínűleg ez is időskori sajátosság-nem idegesíteni magamat a mások baja miatt --bzárkózni a saját galambdúcomba.majd csak lesz valahogy.------az új -lassan fél éves-átjáró pedig csak valamikor novemberben lesz használható--ha az képviselőnk megcsináltatja.mert a Kriza féle gárda nagyon bízik abban,hogy maradnak a húsos fazék mellett.


2014.06.27. 22:32 Idézet
!!!!!!!!!!!

a varangyok az elmult éjjel ujra a Lyukói telkem meglátogatásával voltak elfoglalva.Mikor ,mehetek ki végre úgy,hogy nem  azt kell vizslatnom mit vittek el?senki nem tesz semmit.inkább nekem adnák a 2 millát-elfelejteném azt is,hogy a szűleim ahelyett,hogy elmentek volna 2 hétre pihenni-vettek egy telket.aztán fogták magukat és meghaltak.a férjem halála ezen a megszilárdított közbiztonságon szárad.eladni nem tudom---gyujtsam föl a házat?vágjam ki a fákat? félek kimenni --állandó inzultusnak vagyok kitéve.senki nem segít-pedig én is kissebbség vagyok-hiszen egy személyben vagyok egy védtelen csoport....


2014.06.02. 22:05 Idézet
Gizike

A Tisztelt Polgármester úr igazán nem tudja megoldani a Lyukóban elrontott helyzetet de rontani tud rajta. a számozott utcák lakóit miért kell kitelepíteni? kell a stadion-bővitéshez a hely? arra van pénz?ismételten bizonyítja,hogy a Kilián nem Miskolc része.Az ott élőknek nagy segítség lett volna az elüldözött Tescó megépítése.--nem a stadion ellen vagyok,de a csapat nem érdemel meg egy stadion bővítést.hiába buzdítja őket a hatalmas szurkoló-csapat,győzni csak a tőlük gyengébbek felett tudnak.----visszatérve a számozott utcákhoz-nem elég szegény ember tengeti Lyukóban az  életét?még több kell oda?Járt egyáltalán a közösségi házon kívűl máshol is a polgármester úr?ha a lépcsőn felmenne gyalog-és a most felújított úton elindúlna a város felé láthatná a sok lerombolt házat .megkérdezhetné a még mindig telküket művelő idős embert:hány fűnyírót,fűrészgépet,fúrógépet,tányért-kanalat--bútort vittek el?igaz nem tőle vitték el-nem neki hiányzik!ha újabb emberek telepűlnek ki csak ront a helyzetünkön.nem kellene inkább azokon segíteni akik lassan már csak azért járnak ki,hogy megnézzék maradt e még egy kis facsemete is a drága telkükön.Morvai Krisztina mit intézett az érdekünkben-vagy csak tetszelgett azon a bizonyos gyűlésen?


2014.05.20. 19:32 Idézet
!!!!!!!!!!!

mikor lehet végre hivatalosan is igénybe venni a zebrát?lassan kettő hónapja készen van-csak a felfestésre vár.


[320-301] [300-281] [280-261] [260-241] [240-221] [220-201] [200-181] [180-161] [160-141] [140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

 
Óra
 
Időjárás

 

 

 
Partnerek

Hadik Autószerviz

 


Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület

 

 
Naptár
2014. Október
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2010-10-04
 

*Októberi NYEREMÉNYJÁTÉK* "IDE MINDIG ÉRDEMES BENÉZNI!" Picur Mini ABC Nyitva:mindennap 5-21h-ig Bp. IV. Nádor u. 87    *****    Amanda Seyfried Fan - Amanda Seyfrid legnagyobb magyar rajongói oldala - Amanda Seyfried Fan - Amanda Seyfried Fan - ASF    *****    { BLOG } * álmomban mindig egészen enyém vagy.. *    *****    SAILOR MOON! Olvasd el a mangát, nézd meg a részeket, töltsd le a zenéket, ismerd meg NAOKO világát!    *****    Minõség, letöltés, segítség, társaság... Ez mind egy helyen fellelhetõ, itt a SimsLine oldalán.    *****    GYÓGYNÖVÉNY ISMERETI és SZÉPÍTÕSZER KÉSZÍTÕ TANFOLYAM gyógynövénygyûjtéstõl a parfümkészítésig EGYEDI TANÍT&Aa    *****    GYÓGYNÖVÉNY ISMERETI és SZÉPÍTÕSZER KÉSZÍTÕ TANFOLYAM gyógynövénygyûjtéstõl a parfümkészítésig EGYEDI TANÍT&Aa    *****    TAROT TANFOLYAMOK kezdõ és haladó * MESTER KÉPZÉS * Minden, ami Tarot * LEGJOBB TEMATIKA és TANÍTÁS!    *****    TAROT TANFOLYAMOK kezdõ és haladó * MESTER KÉPZÉS * Minden, ami Tarot * LEGJOBB TEMATIKA és TANÍTÁS!    *****    Casanova Ezoterikus Akadémia A SZERELEM MÁGIKUS ISKOLÁJA Párkapcsolati és szexual parapszichológus képzõ    *****    Casanova Ezoterikus Akadémia A SZERELEM MÁGIKUS ISKOLÁJA Párkapcsolati és szexual parapszichológus képzõ    *****    Casanova Ezoterikus Akadémia A SZERELEM MÁGIKUS ISKOLÁJA Párkapcsolati és szexual parapszichológus képzõ    *****    Versenyt indítottál a portálodon de nincsenek jelentkezõk? Regisztrálj, küldd be és népszerûsítsd versenyedet!    *****    *Egy portál, melyben saját mûveket és blogot találsz egyben. - *ESZTII BLOGJA* >> KATT ÉS LÁSS CSODÁT TE IS! :)    *****    Gyere és látogass el Magyarország egyetlen aktív Darren Criss rajongói oldalára! Glee hírek, képek és videók. Nézz be!    *****    Magyarország egyetlen aktív Adelaide Kane rajongói oldalai! A legfrissebb hírek az ausztrál színésznõrõl, csak itt. :)    *****    SZEPTEMBERI NYEREMÉNYJÁTÉK "IDE MINDIG ÉRDEMES BENÉZNI!" Picur Mini ABC Nyitva:mindennap 5-21h-ig Bp. IV. Nádor u. 87    *****    REIGN-THE-SERIES.GP - Az uralkodón&#245; cím&#251; sorozat els&#245; számú rajongói oldala! Napi frissek - REIGN HUNGARY ~ KATT ~ REIGN    *****    Gyere Mo. egyetlen Revenge(Bosszú) rajongói oldalára, ahol egy remek maraton vár rád , remek nyereményekkel!Ne maradj le    *****    MECHI LAMBRE -- a VIOLETTA Ludmila-ja -- MECHI LAMBRE -- a VIOLETTA Ludmila-ja -- MECHI LAMBRE -- a VIOLETTA Ludmila-ja